Privacyverklaring

Vzw Dansaccent hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens.

In deze privacyverklaring willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens. Wij doen er alles aan om uw privacy te waarborgen en gaan daarom zorgvuldig om met persoonsgegevens. Vzw Dansaccent houdt zich in alle gevallen aan de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

Dit brengt met zich mee dat wij in ieder geval uw persoonsgegevens verwerken in overeenstemming met het doel waarvoor deze zijn verstrekt, deze doelen en type persoonsgegevens zijn beschreven in deze Privacyverklaring;

  • -verwerking van uw persoonsgegevens beperkt is tot enkel die gegevens welke minimaal nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt;
  • -vragen om uw uitdrukkelijke toestemming als wij deze nodig hebben voor de verwerking van uw persoonsgegevens;
  • -passende technische en organisatorische maatregelen hebben genomen zodat de beveiliging van uw persoonsgegevens gewaarborgd is;
  • -geen persoonsgegevens doorgeven aan andere partijen, tenzij dit nodig is voor uitvoering van de doeleinden waarvoor ze zijn verstrekt;
  • -op de hoogte zijn van uw rechten als betrokken persoon omtrent uw persoonsgegevens, u hierop willen attent maken en deze willen respecteren.

Als vzw Dansaccent zijn wij verantwoordelijk voor de verwerking van uw persoonsgegevens. Indien u na het doornemen van onze privacyverklaring, of in algemenere zin, vragen heeft hierover of contact met ons wenst op te nemen kan dit via onderstaande contactgegevens:

Vzw Dansaccent, Acacialaan 52, 3020 Herent –  info@dansaccent.be.

  1. Waarom verwerken wij persoonsgegevens?

Uw persoonsgegevens worden door vzw Dansaccent verwerkt ten behoeve van de volgende doeleinden en rechtsgronden :

  • -om te kunnen deelnemen aan de activiteiten van vzw Dansaccent
  • -het aansluiten van leden bij Fedes en Danssport Vlaanderen
  • -het versturen van nieuwsbrieven en uitnodigingen.
  1. Welke gegevens verwerken wij?

Voor de bovenstaande doelstellingen kunnen wij de volgende persoonsgegevens van u vragen, opslagen, verzamelen en verwerken :

  • -persoonlijke identiteitsgegevens : naam, voornaam, adres, telefoonnummer, e-mail (*)
  • -Rijksregisternummer
  • -persoonlijke kenmerken : geslacht, geboortedatum, nationaliteit

We gebruiken de verzamelde gegevens alleen voor de doeleinden waarvoor we de gegevens hebben verkregen

(*) voor minderjarige leden: e-mailadres van de ouder(s) of wettelijke vertegenwoordiger.

  1. Wie verwerkt de gegevens?

De gegevens worden verwerkt door de gedelegeerd-bestuurder van de vzw Dansaccent.

  1. Verstrekking aan derden:

De gegevens die u aan ons geeft kunnen wij aan derde partijen verstrekken indien dit noodzakelijk is voor uitvoering van de hierboven beschreven doeleinden. Zo maken wij gebruik van een derde partij voor de ledenadministratie bij Fedes en Danssport Vlaanderen.

Wij geven nooit persoonsgegevens door aan andere partijen waarmee we geen verwerkersovereenkomst hebben afgesloten. Met deze partijen maken wij hierin uiteraard de nodige afspraken om de beveiliging van uw persoonsgegevens te waarborgen. Verder zullen wij de door u verstrekte gegevens niet aan derden doorgeven, tenzij dit wettelijk verplicht en toegestaan is. Een voorbeeld hiervan is dat de politie in het kader van een onderzoek (persoons)gegevens bij ons opvraagt. In een dergelijk geval dienen wij medewerking te verlenen en zijn dan ook verplicht deze gegevens af te geven. Tevens kunnen wij persoonsgegevens delen met derden indien u ons hier (schriftelijk) toestemming voor geeft. U heeft het recht deze toestemming ten allen tijde in te trekken, zonder dat dit afbreuk doet aan de rechtmatigheid van de verwerking voor de intrekking daarvan. Wij verstrekken geen persoonsgegevens aan partijen welke gevestigd zijn buiten de EU.

  1. Minderjarigen:

Wij verwerken persoonsgegevens (cfr. punt 2 hiervoor) van minderjarigen (personen jonger dan 18 jaar) behoudens daarvoor schriftelijke verzet is gegeven door de ouder of wettelijke vertegenwoordiger.

  1. Bewaartermijn:

Vzw Dansaccent bewaart persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk voor het doel waarvoor deze zijn verstrekt dan wel op grond van de wet is vereist. De gegevens worden niet langer dan tien jaar bewaard na beeïndiging van het lidmaatschap bij vzw Dansaccent.

  1. Beveiliging van de gegevens:

Wij hebben passende technische en organisatorische maatregelen genomen om persoonsgegevens van u te beschermen tegen onrechtmatige verwerking, zo hebben we bijvoorbeeld de volgende maatregelen genomen:

  • -alle personen die namens vzw Dansaccent van uw gegevens kennis kunnen nemen, zijn gehouden aan geheimhouding daarvan;
  • -wij maken back-ups van de persoonsgegevens om deze te kunnen herstellen bij fysieke of technische incidenten;
  • -we testen en evalueren regelmatig onze maatregelen;
  • -onze medewerkers zijn geïnformeerd over het belang van de bescherming van persoonsgegevens.
  1. Uw rechten omtrent uw gegevens:

U heeft het recht op inzage, kopie, aanpassing of het wissen van de persoonsgegeven welke wij van u ontvangen hebben. Bovenaan deze privacyverklaring staat hoe je contact met ons kan opnemen.

Tevens kunt u bezwaar (verzet) maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens (of een deel hiervan) door ons of door één van onze verwerkers. Ook heeft u het recht om de door u verstrekte gegevens door ons te laten overdragen aan uzelf of in opdracht van u direct aan een andere partij. Wij kunnen u vragen om u te legitimeren voordat wij gehoor kunnen geven aan voornoemde verzoeken.

  1. Klachten:

Mocht u een klacht hebben over de verwerking van uw persoonsgegevens dan vragen wij u hierover direct contact met ons op te nemen. U heeft altijd het recht een klacht in te dienen bij de Gegevensbeschermingsautoriteit (GBA), dit is de toezichthoudende autoriteit op het gebied van privacy bescherming: Drukpersstraat 35, 1000 Brussel – https://www.gegevensbeschermingsautoriteit.be.

  1. Wijziging privacyverklaring:

Vzw Dansaccent kan zijn privacyverklaring wijzigen. De laatste wijziging gebeurde op 20/05/2018.

——————————————————————