Lesgeversteam

Artistiek comité:

Dorien Decoster – Karen Lauwereys – Nina Martens – Sarina Pans

Jeugdsportcoördinator:

Nina Martens

Lesgeversteam:

Sofie

P10206581

haar danstraject begon op 6-jarige leeftijd in de discipline jazz en de toen aanwezige danspassie is enkel nog maar gegroeid. Momenteel is ze thuis in diverse stijlen zoals hip hop, streetdance en showdance; waarin ze elders ook lessen volgde. Reeds 9 jaar geeft ze met veel enthousiasme dansles, waarvan de eerste jaren jazz en nu al enige tijd showdance aan de gehele lagere school. Regelmatig schoolt ze zich bij en ze nam alvast deel aan workshops van o.a. Laurent Flament, Nina Plantefève, Floris Bosveld, Kalila Hermant, Peter Kongs, Jason Winters, etc. Hiernaast is het noemenswaardig om mee te delen dat ze reeds is afgestudeerd als kinesitherapeut voor kinderen en ze hier bovenop ook een masterdiploma van ‘Management in de gezondheidszorg’ behaalde.

Mariska

P10206521

is afgestudeerd aan de KULeuven met een masterdiploma bedrijfscommunicatie en danst sinds ze 10 jaar is. Ze startte met het volgen van jazzdans en breidde later ook nog uit met streetdance en ballet. Ondertussen geeft Mariska al 7 jaar met heel veel passie les aan de kleutergroepen. Destijds werd ze opgeleid door de aftredende kleuterjuf tot de vakexpert die ze nu is. Naast lessen geven, volgt ze nog regelmatig bijscholingen van Danskant, die specifiek gericht zijn op het lesgeven aan kleuters (oa. Wiebelbeentjes). Ook aan de hand van gerichte boeken zoekt ze leuke ideeën om toe te passen in haar lessen. Mariska probeert op een speelse manier de kleuters het plezier van dansen te laten ontdekken.

Sarina

P10206531

is 24 jaar en is al sinds haar 6e gebeten door dans. Als kind begon ze met het volgen van jazzdans maar al snel werd duidelijk dat ze meer wou. Momenteel combineert ze verschillende stijlen, waaronder streetdance en modern, jazz en hiphop. Zij behaalde vorig jaar haar bachelor-diploma lichamelijke opvoeding en bewegingsrecreatie aan de Katholieke Hogeschool Leuven. Sarina geeft al sinds 2010 met ongelofelijk veel passie les. Haar eerste vier jaar gaf ze jazzdans aan de lagere school maar nu focust ze zich voornamelijk op streetdance. Hiervoor volgde ze dan ook een specifieke lesgeversopleiding o.l.v. Steeve Austin in 2014. Naast dansen is ze ook actief bezig in de sportsector en behaalde in 2016 haar attest van MultiMove-begeleider.

Charlotte

_DSC5778

danst al sinds ze 6 jaar was. Ze begon met ballet, en breidde later uit naar jazz, modern en showdance. Intussen deed ze al heel wat podium- en wedstrijdervaring op als lid van onze Selectie Teens.

Charlotte geeft dansles sinds 2016. Van kleutertjes tot 16-jarigen, ze doet het allemaal met even veel passie. Tijdens de vakantie kan ze het dansen niet laten liggen, en staat ze dan ook klaar om de dansers van de lagere school een week vol dansplezier te bezorgen.

Momenteel volgt ze de opleiding tot leerkracht Nederlands en Engels aan de UCLL.”

Janne

Truus

danst al sinds het moment dat ze haar eerste stapjes kon zetten. Ze begon met ballet, maar ontdekte al snel de wereld van Jazz en HipHop. Ze heeft veel podiumervaring opgedaan bij onze selectiegroepen en volgde buiten Dansaccent nog lessen in andere dansscholen. Ze geeft dan ook met veel passie haar kennis door aan de nieuwe ballerina’s.

Nina

is 17 jaar en begon met dansen op haar vierde. In het begin volgde ze kleuterdans en daarna is ze doorgestroomd naar jazz en show. Later breidde deze lijst zich uit tot modern, streetdance, hiphop en ballet. Ze zat 3 jaar lang in de Selectie Kids en daarna 2 jaar in de Selectie Teens. Dit jaar stroomde ze door naar Cecie. Ze danst ook bij Aike Raes waar ze les krijgt van onder andere Sarah Mancini en Freya Pauwels.

Emma

begon zelf als kleutertje van 5 te dansen en heeft er nog steeds plezier in! Ze volgde jarenlang les zowel jazz, modern, street, show als hiphop. Ze wil haar kleutertjes evenveel plezier geven in het dansen. Als gediplomeerd monitor leerde ze kinderen te boeien en te betrekken.

Jutta

Hannah

Ellen

Ellen

danst al sinds het 1e leerjaar bij Dansaccent. Eerst ze enkel jazz, later ook streetdance. De danskriebel sloeg over op haar studie: in het 3e en 4e middelbaar volgde Ellen de richting sport met optie dans aan het Koninklijk Atheneum Redingenhof van Leuven. Daar leerde ze de basis van ballet, showdance en hedendaags. Momenteel is ze nog actief in de lessen streetdance, showdance, modern, hip hop en jazz en danst ze bij Cecie. Hiernaast volgde ze alvast een voorbereidende stage bij Danssport Vlaanderen en studeert ze kleuteronderwijs bij UCCL.

Eva

_DSC5757

Op 5-jarige leeftijd begon ze te dansen in onze dansschool. Ze voelt zich helemaal thuis in jazzdance en modern maar heeft ook enkele jaren ballet gedaan. Vanaf haar 12e zit ze in de selectiegroep en ook nu maakt ze nog deel uit van de Cecie. Daarnaast heeft ze ook enkele workshops gevolgd bij o.a. Jason Winters, Laurent Flament en Els Smekens en won ze reeds tweemaal de improvisatieronde van Dancewaves.

Karen

Karen

danst vanaf haar 8 jaar jazz en modern. Al snel bleek ze ook interesse te hebben voor andere stijlen. Hierdoor verdiepte ze zich vervolgens in disco, latin en ballroom waarin ze deelnaam aan verschillende nationale en internationale competities. Zo werd ze in 2015 Belgisch kampioen latin pre-am. In 2019 studeerde ze af als kinesitherapeut en sindsdien is ze ook gecertificeerd ‘Progressing ballet technique’ lesgever. Hierdoor ligt een belangrijk accent van haar lessen op blessurepreventie. Verder nam ze ook deel aan verschillende stages en workshops in binnen- en buitenland van o.a. Stefano Gilani, Tamara Arutti, Manuella Verzwyvel, Michaël Iongbloed, Min Hee Bervoets, Alvin Ailey, Arend Vandevelde en Move it Londen 2017.

Charline

_DSC5769

Als 5-jarig meisje was haar allergrootste passie dans en die passie is enkel en alleen nog maar gegroeid doorheen de jaren! Zo danste ze diverse stijlen zoals jazz, streetdance, showdance en modern. Graag combineert ze deze stijlen en probeert zo de danskriebels op een originele manier door te geven. Charline houdt ervan op een podium te staan en volgde zowel dansworkshops als musicalworkshops. Zelf speelde ze al mee in 3 musicals. Naast dansen zit Charline op de scouts en is ze actief in de moni- en animatorwereld.

Loreen

Lore

lore-v-1620x1080

behaalde de master toegepaste economische wetenschappen in Leuven en danst in onze dansschool sinds ze 5 jaar oud is. Ze begon met jazz- en streetdance en vulde haar opleiding al snel aan met ballet, hedendaags, showdance en modern. Ze was 3 jaar lid van de Balletcompagnie en maakt momenteel deel uit van Cecie. Naast haar wekelijkse lessen volgde ze ook workshops en lessen in binnen- en buitenland (o.a. New Prague Dance Festival in Praag en Move It in Londen). Ook rondde ze de opleiding initiator in de jazzdans bij Danssport Vlaanderen met succes af. Naast dans leefde Lore zich jarenlang uit bij de Scouts en was er 3 jaar actief als leidster. In de schoolvakanties zet ze zich in voor het speelplein. Hiervoor behaalde ze bij “Koning Kevin” de diploma’s van animator en hoofdanimator.

Eline

_DSC5776

studeert Milieu- en Preventiemanagement aan de KULeuven. Ze begon op 5-jarige leeftijd met jazz -kreeg al snel de dansmicrobe te pakken- en breidde haar wekelijkse curriculum uit met ballet, showdance en modern. Sinds haar dertiende kwamen hier nog tal van trainingsuren van selectiegroepen/compagnieën bij; zo was ze o.a. 5 jaar lid van de Balletcompagnie en danst ze momenteel nog bij Cecie. Daarnaast volgde ze reeds verschillende lessen, workshops en stages in binnen- en buitenland o.a. Move It (Londen) en New Prague Festival (Praag). Hier kreeg ze les van namen als Jason Winters, Jac Delsing, Theresa Pixer, Laurent Flament, Ray Tadio en vele anderen. Mompenteel is ze bezig met de cursus “initiator jazzdans” bij Danssport Vlaanderen/Sport Vlaanderen: de ideale opleiding om haar bagage als lesgever te vergroten.

Nicky

Valérie

Lotte

_DSC5759

heeft als kind een tijdje ballet gedaan, maar is daarna doorgestroomd naar jazz en modern. In deze stijlen kan ze zich dan ook het meeste vinden al doet ze ook graag showdance. Ze danst al sinds het eerste leerjaar, maar de passie voor dansen begon in het zesde leerjaar. Sinds 2015 was ze trots lid van de selectie Teens en dit jaar stroomt ze door naar Cecie. Ze heeft net zoals enkele andere dansjuffen ook deelgenomen aan het New Prague Dance Festival. Dit jaar hoopt ze ook de voorbereidende stage bij Dansport Vlaanderen af te ronden. Verder volgde Lotte al workshops bij o.a. Jason Winters, Jesse Grossen, Laurent Flament en Stefano Giliani.

Lien

_DSC5765

is 17 jaar en begon met dansen op haar zesde. In het begin volgde ze ballet maar na een tijdje begon ze de danskriebels te voelen en ging ze ook jazz en showdance volgen. Later volgden ook modern, streetdance en hiphop. Ze probeert van elke stijl wat mee te pikken maar merkte dat jazz en modern toch de disciplines zijn waar ze zich het meest in thuis voelt. Sinds 2015 is Lien lid van de Selectie Teens en volgend jaar begint ze aan haar traject bij Cecie. Ze is ook twee jaar lid geweest van de Ballet Showgroep van Dansaccent. Daarnaast heeft ze al enkele workshops gevolgd bij o.a. Stefano Giliani, Daphne Wyssocq, Jens Van Noten en Jesse Grossen.

Marte

_DSC5761

studeert Latijn-Wiskunde in het Paridaensinstituut in Leuven. Ze startte met dansen op 5 jaar. Ze begon met jazz maar als snel wilde ze ook andere stijlen ontdekken zoals: streetdance, ballet, modern en hiphop. Ze danst sinds dit jaar bij de selectiegroep Cecie en nam vorig jaar deel aan verschillende wedstrijden ( o.a. Dancewaves ) met de Selectie Teens. Ook heeft ze al verschillende danskampen gevolgd ( o.a. bij Aike Raes en Fedes ) en gaf ze dit jaar zelf haar eerste danskamp.