Lesgeversteam

Artistiek comité:

Dorien Decoster
Karen Lauwereys
Nina Martens

Jeugdsportcoördinator – opleiding docenten:

Chloë De Jonge

Lesgeversteam:

Sofie

P10206581

haar danstraject begon op 6-jarige leeftijd in de discipline jazz en de toen aanwezige danspassie is enkel nog maar gegroeid. Momenteel is ze thuis in diverse stijlen zoals hip hop, streetdance en showdance; waarin ze elders ook lessen volgde. Reeds 9 jaar geeft ze met veel enthousiasme dansles, waarvan de eerste jaren jazz en nu al enige tijd showdance aan de gehele lagere school. Regelmatig schoolt ze zich bij en ze nam alvast deel aan workshops van o.a. Laurent Flament, Nina Plantefève, Floris Bosveld, Kalila Hermant, Peter Kongs, Jason Winters, etc. Hiernaast is het noemenswaardig om mee te delen dat ze reeds is afgestudeerd als kinesitherapeut voor kinderen en ze hier bovenop ook een masterdiploma van ‘Management in de gezondheidszorg’ behaalde.

Mariska

P10206521

is afgestudeerd aan de KULeuven met een masterdiploma bedrijfscommunicatie en danst sinds ze 10 jaar is. Ze startte met het volgen van jazzdans en breidde later ook nog uit met streetdance en ballet. Ondertussen geeft Mariska al 7 jaar met heel veel passie les aan de kleutergroepen. Destijds werd ze opgeleid door de aftredende kleuterjuf tot de vakexpert die ze nu is. Naast lessen geven, volgt ze nog regelmatig bijscholingen van Danskant, die specifiek gericht zijn op het lesgeven aan kleuters (oa. Wiebelbeentjes). Ook aan de hand van gerichte boeken zoekt ze leuke ideeën om toe te passen in haar lessen. Mariska probeert op een speelse manier de kleuters het plezier van dansen te laten ontdekken.

Sarina

P10206531

is 24 jaar en is al sinds haar 6e gebeten door dans. Als kind begon ze met het volgen van jazzdans maar al snel werd duidelijk dat ze meer wou. Momenteel combineert ze verschillende stijlen, waaronder streetdance en modern, jazz en hiphop. Zij behaalde vorig jaar haar bachelor-diploma lichamelijke opvoeding en bewegingsrecreatie aan de Katholieke Hogeschool Leuven. Sarina geeft al sinds 2010 met ongelofelijk veel passie les. Haar eerste vier jaar gaf ze jazzdans aan de lagere school maar nu focust ze zich voornamelijk op streetdance. Hiervoor volgde ze dan ook een specifieke lesgeversopleiding o.l.v. Steeve Austin in 2014. Naast dansen is ze ook actief bezig in de sportsector en behaalde in 2016 haar attest van MultiMove-begeleider.

Hanne

_DSC5764

is afgestudeerd als kleuterleidster. Ze vindt het vooral belangrijk dat de kleuters graag bewegen en hun expressie op muziek leren ontdekken.

Eva

_DSC5757

Dorien D.

P10207001

danst in onze dansschool sinds ze 5 jaar oud is. Als kind begon ze met het volgen van jazz, waarna ze ook doorstroomde naar ballet. Ze was dan ook gedurende 8 jaar lid van de Balletcompagnie en danst momenteel bij Cecie. Sinds 2007 geeft ze met veel enthousiasme dansles, vooral in de stijlen jazz en showdance. Daarnaast volgt ze nog les in andere dansscholen in de regio Leuven en schoolt ze zich regelmatig bij. Ze volgde ze al vele workshops in binnen- en buitenland waaronder het New Prague Dance Festival (Praag) en Move It (Londen); en volgde ze workshops bij o.a. Laurent Flament, Peter Kongs, David Danville, Daphne Wyssocq, Yuki Chiba, Greet Botermans, Jennifer Redigor, Gerrit ‘Jey’ Deschuyteneer, Hans Clippeleyr, Freya Pauwels, Jesse Grossen, Bart De Block, Michael Iongbloed, Larz Schuiliing, Karlien Lox, Michel Froget, Anneke Ghysens, … Naast lesgeven bij Dansaccent, is Dorien biochemicus van opleiding en werkt ze momenteel als R&D onderzoeker in de voedingsindustrie.

Nina

P10207011

begon zelf te dansen op haar 8 jaar. Tijdens haar studies bachelor lichamelijke opvoeding begon ze les te geven in onze dansschool. Ze studeerde af met optie ‘dans’ en ging zo op zoek naar haar eigen stijl. Deze vond ze terug in streetdance. Ondertussen bleef ze zelf ook les volgen in andere stijlen zoals jazz, modern en hip hop. Ondertussen geeft Nina al meer dan 13 jaar streetdance. Naast Dansaccent werkt ze bij een recreatieve sportorganisatie en studeerde ze in 2016 ook af als kleuterjuf. Daarnaast volgde Nina reeds heel wat buitenlandse workshops waaronder het New Pragua Dance Festival (Praag) en Move it (Londen) . Maar ook dichterbij schoolt ze zich bij, bij oa. Gerrit ‘Jey’ Deschuyteneer, Freya Pauwels, Jesse Grossen, Majid Ghadiri, Cliff Pots,…

Tiziana

TIZIANA

werd geboren in Zwitserland en stond sinds zij 4 jaar oud was op het podium. Zij had onder andere al een optreden met Liza Minnelli aan het Music Festival in Gstaad gehad. In 2010 studeerde zij als professionele danser aan de Zurich Tanz-Theater-Schule af. Nog in hetzelfde jaar kreeg zij een engagement bij de danscompagnie DATANZDA in Zürich. Kort daarna start Tiziana een eigen productie: ‘Crashtest Babuschka’, in begeleiding van de choreograaf Sascha Engel, welke gespeeld wordt in het Tanztheater Zürich. Tiziana blijft zich actief bijscholen op stages in binnen- en buitenland. Sinds zij afgestudeerd is, is zij voortdurend aan het werk als dansleerkracht, met ook stages in het buitenland, oa in Colombia en Brazilië. In september 2013 verhuisde zij naar België, om verder als dansdocente en danser te werken. Tiziana creëerde en performde samen met de danscompagnie Lune ‘IN2BORDERS’ en aansluitend werd zij een deel van de Cie Cocon voor het stuk ‘Lines up’ onder de leiding van Jennifer Regidor.

Chloë

Chloë

kreeg de danskriebel te pakken toen ze 7 was. De lessen jazz vond ze helemaal top en daar verdiept ze zich (naast modern) nu nog steeds in. Ze volgde reeds verschillende lessen en workshops in binnen-en buitenland o.a. Move it (Londen) en het New Prague Dance Festival (Praag) om haar eigen dansbagage te vergroten. Als lesgever is zij al meer dan 8 jaar actief in de stijlen jazz en modern. Op 19-jarige leeftijd behaalde ze het initiatordiploma actuele dansvormen (Sport Vlaanderen en Danssport Vlaanderen) en in 2015 vervolmaakte ze zich als instructeur en trainer B jazzdance. Naast de basisopleidingen schoolt ze zich als lesgever nog regelmatig bij, bij oa. Danspunt, Laurent Flament, Jeniffer Regidor, Michael Longbloed, Agar Dedeene y Comez, Sara Mussche, Lars Schuijling,…) Naast docent bij Dansaccent is Chloë regent lichamelijke opvoeding en bewegingsrecreatie (met optie dans) en heeft ze al heel wat ervaring in het onderwijs. Zo gaf ze 1,5 jaar lang danslessen die het Nederlands stimuleren in verschillende Brusselse scholen en was ze actief als L.O.-leerkracht. Momenteel staat ze als klasleerkracht in de basisschool te Holsbeek voor het 4 leerjaar.

Jolan

Jolan

laat je door zijn jonge leeftijd niet verrassen, onze ‘benjamin’ heeft toch al een hele hoop ervaring op zijn curriculum. Hij is lid van de ‘Daydream Crew’ en heeft al verschillende workshops gevolgd van internationale b-boys waaronder: Focus, Renegade, Menno, Kuzya, A-T, Bruce Almighty… Een brok jong talent in ontwikkeling dat niet kan wachten zijn passie ook aan anderen door te geven.

Ellen

Ellen

danst al sinds het 1e leerjaar bij Dansaccent. Eerst ze enkel jazz, later ook streetdance. De danskriebel sloeg over op haar studie: in het 3e en 4e middelbaar volgde Ellen de richting sport met optie dans aan het Koninklijk Atheneum Redingenhof van Leuven. Daar leerde ze de basis van ballet, showdance en hedendaags. Momenteel is ze nog actief in de lessen streetdance, showdance, modern, hip hop en jazz en danst ze bij Cecie. Hiernaast volgde ze alvast een voorbereidende stage bij Danssport Vlaanderen en studeert ze kleuteronderwijs bij UCCL.

Jonas

Jonas

als 10 jarige begon Jonas (16j) met breakdance en heeft sindsdien vele leuke trainingen en (inter)nationale battles op zijn actief; individueel als “BBOY JONAS” en samen met “Daydream Crew” en “Mixed Souls”. Zijn hoogtepunt haalde hij in 2015 met zijn titel als Belgisch Kampioen -17 jaar in Bobbejaanland. Hij heeft zijn unieke dansstijl en zet het plezier om te dansen op de eerste plaats.  Jonas volgde eveneens een opleiding als erkend breakdance-leraar en kijkt er naar uit om zijn kennis te delen met de “next generation bboy’s”.

Karen

Karen

danst vanaf haar 8 jaar. Ze startte met jazz en modern, maar sinds een paar jaar heeft ze de dansmicrobe echt te pakken en verdiepte zich ook in disco, latin en ballroom en is ze ook lid van Cecie. Ze volgde een cursus animator bij ‘Koning Kevin’ en studeert kinesitherapie. Verder nam ze ook deel aan verschillende stages en workshops bij o.a. Stefano Giliani, Tamara Arutti, Manuella Verzwyzel, Michaël Iongbloed, Steeve Austin, Alvin Ailey, Arend Vandevelde… en een voorbereidende stage bij Danssport Vlaanderen)

Janne

_DSC5770

Charline

_DSC5769

Anke

foto-4-2

danst al bij Dansaccent sinds ze 5 jaar oud is. Ze startte met jazz en kreeg al snel de danskriebel te pakken. Later verdiepte ze zich in modern en showdance en momenteel is ze lid van Cecie. Hiernaast volgde ze nog les in andere dansscholen, schoolt ze zich zowel in binnen- als buitenland (New Prague Dance Festival – Move It Londen) bij en volgde ze reeds een voorbereidende stage tot lesgever bij Danssport Vlaanderen in 2015. In september 2017 startte Anke met de opleiding uitvoerend danser aan de Fontys Hogeschool van Tilburg.

Lore

lore-v-1620x1080

behaalde de master toegepaste economische wetenschappen in Leuven en danst in onze dansschool sinds ze 5 jaar oud is. Ze begon met jazz- en streetdance en vulde haar opleiding al snel aan met ballet, hedendaags, showdance en modern. Ze was 3 jaar lid van de Balletcompagnie en maakt momenteel deel uit van Cecie. Naast haar wekelijkse lessen volgde ze ook workshops en lessen in binnen- en buitenland (o.a. New Prague Dance Festival in Praag en Move It in Londen). Ook rondde ze de opleiding initiator in de jazzdans bij Danssport Vlaanderen met succes af. Naast dans leefde Lore zich jarenlang uit bij de Scouts en was er 3 jaar actief als leidster. In de schoolvakanties zet ze zich in voor het speelplein. Hiervoor behaalde ze bij “Koning Kevin” de diploma’s van animator en hoofdanimator.

Eline

_DSC5776

studeert Milieu- en Preventiemanagement aan de KULeuven. Ze begon op 5-jarige leeftijd met jazz -kreeg al snel de dansmicrobe te pakken- en breidde haar wekelijkse curriculum uit met ballet, showdance en modern. Sinds haar dertiende kwamen hier nog tal van trainingsuren van selectiegroepen/compagnieën bij; zo was ze o.a. 5 jaar lid van de Balletcompagnie en danst ze momenteel nog bij Cecie. Daarnaast volgde ze reeds verschillende lessen, workshops en stages in binnen- en buitenland o.a. Move It (Londen) en New Prague Festival (Praag). Hier kreeg ze les van namen als Jason Winters, Jac Delsing, Theresa Pixer, Laurent Flament, Ray Tadio en vele anderen. Mompenteel is ze bezig met de cursus “initiator jazzdans” bij Danssport Vlaanderen/Sport Vlaanderen: de ideale opleiding om haar bagage als lesgever te vergroten.

Jens

jens

is 25 jaar en begon met zijn passie voor hiphop, les te volgen bij DansAction o.l.v. Gerrit ‘Jey’ Deschuyteneer. Al snel begon hij te groeien in deze stijl en besloot nadien ook breakdance te gaan volgen bij HBS o.l.v. Thomas ‘Hippo’ Lopez. Sindsdien verdiept hij zich in de cultuur van hiphop en focust zich hier dan ook volledig op; hij volgt zelf nog lessen bij o.a. Gerit ‘Jey’ Deschuyteneer, Tamara Arruti en Samuel Chan. Daarnaast heeft Jens ook nog tal van workshops gevolgd van internationale hip hop-dansers zoals o.a. Bam Martin, Lyle Beniga, Jawn Ha, Anthony Lee, Misha Gabriel, Lando Wilkins, AZ Twins en vele anderen, alsook bij binnenlandse topartiesten zoals Steeve Austin, Kalila Hermant, Jennifer Regidor, etc.

Hélène

_DSC5779

volgde vanaf haar vier jaar dansklas. De nadruk lag daarbij vooral op Klassieke Ballet-technieken met een dynamisch karakter. Op haar 22ste studeerde ze af als Licentiate Lichamelijke Opleiding aan de K.U. Leuven met specialisatie bewegingsrecreatie en optie Dans, Turnen en Volleybal.Via bijscholingen danspedagogiek, internationale cursussen, deelnames in organisaties zoals Jeugd en Dans vzw raakte ze nog meer gepassioneerd om als lesgeefster door middel van dans kinderen en volwassenen pedagogisch verantwoord in beweging te zetten. Intussen stond ze ook als leerkracht Lichamelijke Opleiding in het onderwijs. Ze richtte daarnaast haar eigen dansschool op waar ze 19 jaar lang haar hart en ziel in legde.
Haar dansaanpak start steeds vanuit de leefwereld van het kind.
Met een aanstekelijk enthousiasme werkt ze creatief / dynamisch opdat elke leerling zich doorheen dansbewegingen goed / beter in zijn vel zou voelen.

Lotte

_DSC5759

Lien

_DSC5765

Marte

_DSC5761

Amber

_DSC5772

Evy

evy

Charlotte

_DSC5778