Historiek

Dansaccent is ontstaan uit de in 1995 opgerichte vzw Gym en Dans Herent-Veltem-Winksele, waarvan einde 2004 de gymafdelingen binnen een Herentse gymclub werden ondergebracht en de dansafdelingen een nieuwe naam “Villa Dansa” kregen.

Begin 2013 werd –na beeindiging van de samenwerking met de toenmalige artistiek directeur- de naam van onze dansschool omgedoopt tot DANSACCENT.

Onze dansvereniging kende sedert de ingebruikname van een eigen dansinfrastructuur  in het centrum van Herent een sterke groei qua ledenaantal en mede dankzij succesvolle organisaties, stages, voorstellingen en events, is Dansaccent een begrip geworden in de Leuvense regio.

 

Missie

Dansaccent stelt zich tot doel een bijdrage te leveren tot de lichamelijke en geestelijke gezondheid van haar leden.

Dansaccent wil dit realiseren door een kwaliteitsvol en ruim aanbod aan dansstijlen en bewegingsdisciplines als vrijetijdsbesteding te organiseren, op recreatief en competitief niveau.

Bij Dansaccent is iedereen welkom (van 3 tot 83 jaar) die graag danst in een ontspannen en aangename sfeer en wordt niemand uitgesloten. Op het programma staan verschillende disciplines en stijlen.

Elke dansdiscipline is onderverdeeld in leeftijdscategorieën en vanaf 12 jaar dan nog eens in verschillende niveaus. De lessen zijn aangepast aan elke leeftijdsgroep en niveau waardoor een kwalitatieve opleiding gegarandeerd is en elke danser in de les tussen gelijken staat.

Ons lesgeversteam bestaat uit enthousiaste en gemotiveerde jonge mensen, die allen meerdere jaren ervaring hebben bij Dansaccent. Voor de verschillende dansvormen kunnen wij rekenen op specifiek opgeleide mensen die de voorbije jaren hun strepen verdiend hebben.

 

 

 

 

Visie

Dansaccent wil:

– Haar leden laten dansen en bewegen in optimale omstandigheden (begeleiding, accommodatie, structuur)

– Zoveel mogelijk mensen plezier laten beleven aan de sportactiviteiten, waarvan het aanbod  blijvend op een kwalitatief hoogstaand niveau moet gehouden worden.

– Talentvolle dansers detecteren en de mogelijkheid bieden zich te engageren voor competitie.

– Bijdragen tot de visie en mentaliteit van “een gezonde geest in een gezond lichaam”.

– Bijdragen tot positieve eigenschappen, zoals het bevorderen van de groepsgeest, leren doorzetten, niet te vlug opgeven, zelfvertrouwen creëren

– Zich profileren als een “gezonde”, kwaliteitsvolle familiale vereniging, die zowel intern als extern,  permanent aan een jong en dynamisch imago werkt.

– Op sportief en organisatorisch vlak een vooraanstaande rol spelen in het Herents sportgebeuren en -leven.

Ons lesgeversteam is in handen gegeven van een artistiek comité, bestaande uit vier zeer ervaren dansdocenten.

Wij willen hiermee bij Dansaccent in de eerste plaats het accent op dans leggen: de beste garantie op veel dansplezier voor onze honderden leden.

De dansers van Dansaccent zijn aangesloten bij:

www.danssportvlaanderen.be;