Historiek

Dansaccent is ontstaan uit de in 1995 opgerichte vzw Gym en Dans Herent-Veltem-Winksele, waarvan einde 2004 de gymafdelingen binnen een Herentse gymclub werden ondergebracht en de dansafdelingen een nieuwe naam “Villa Dansa” kregen.

Begin 2013 werd –na beeindiging van de samenwerking met de toenmalige artistiek directeur- de naam van onze dansschool omgedoopt tot DANSACCENT.

Onze dansvereniging kende sedert de ingebruikname van een eigen dansinfrastructuur  in het centrum van Herent een sterke groei qua ledenaantal en mede dankzij succesvolle organisaties, stages, voorstellingen en events, is Dansaccent een begrip geworden in de Leuvense regio.

Bij Dansaccent is iedereen welkom (van 3 tot 83 jaar) die graag danst in een ontspannen en aangename sfeer en wordt niemand uitgesloten. Op het programma staan verschillende disciplines en stijlen.

Elke dansdiscipline is onderverdeeld in leeftijdscategorieën en vanaf 12 jaar dan nog eens in verschillende niveaus. De lessen zijn aangepast aan elke leeftijdsgroep en niveau waardoor een kwalitatieve opleiding gegarandeerd is en elke danser in de les tussen gelijken staat.

Ons lesgeversteam bestaat uit enthousiaste en gemotiveerde jonge mensen, die allen meerdere jaren ervaring hebben bij Dansaccent. Voor de verschillende dansvormen kunnen wij rekenen op specifiek opgeleide mensen die de voorbije jaren hun strepen verdiend hebben.

Ons lesgeversteam is in handen gegeven van een artistiek comité, bestaande uit drie zeer ervaren dansdocenten.

Wij willen hiermee bij Dansaccent in de eerste plaats het accent op dans leggen: de beste garantie op veel dansplezier voor onze honderden leden.