Streetdance

De dansstijl is ontstaan begin jaren ’80 in New York. Vooral in de achterbuurten werd er veel op straat gedanst. De definitieve doorbraak in Europa kwam er pas echt in de jaren ’90. De dansstijl had invloed op mode, videoclips, graffiti, DJ’s, scratchers, rappers en nog veel meer. Ook op films had het veel invloed. De ene film na de andere kwam uit met daarin veel aandacht voor de streetdance-cultuur. Dit alles heeft zich ontwikkeld tot de streetdance die wij nu kennen.
Door de vloeiendheid van jazz te combineren met de strakke hip hop moves krijg je eigentijdse bewegingen die worden verweven in een aparte dansstijl met een specifieke danstaal. Ook een strakke attitude komt hier zeker van pas!

Kledingvoorschriften

Bij streetdance is de kledij veel ‘losser’ dan bij andere dansstijlen, lekker baggy  maakt het fijn om in te dansen. Ook schoenen mogen niet ontbreken: een paar goede sneakers maakt het dansen van kort en krachtige bewegingen veel gemakkelijker (wel enkel schoenen waar NIET mee buiten gelopen wordt!)