Jazzdance

Jazzdance is, samen met ballet, de ideale basis voor verschillende dansdisciplines en is dan ook een van de meest gevraagde en aangeleerde danssoorten. Het is een vrije manier van dansen die qua structuur lijkt op klassiek ballet, maar dan met invloeden van klassieke jazzdance, modern-jazz en showdance. Er wordt gedanst op populaire muziek die kan gaan van popmuziek tot R&B of dancemuziek. De bewegingen zijn veel losser en de klassieke basispasjes worden gemengd met bewegingen en technieken uit verschillende andere dansstijlen. Die elementen worden in de opwarming en choreografie gecombineerd met de authentieke jazzelementen. De perfecte manier om je uit te leven, te ontspannen en iets bij te leren!

Kledingvoorschriften

Jazzdance 6+ t.e.m. Jazz 11+

In deze lessen dragen de dansers een zwarte maillot of zwart topje, en een zwarte dansbroek. Dansschoenen kunnen, maar er mag ook op blote voeten gedanst worden.

12+

In deze lessen dragen de dansers comfortabele danskledij waarin alle bewegingen goed zichtbaar zijn. Dansschoenen worden aangeraden.

Volwassenen

In deze lessen dragen de dansers comfortabele danskledij waarin alle bewegingen goed zichtbaar zijn.